Ucraina: Harkovul din nou bombardat, trei morți (autorități)

  • 18 Aprilie 2022 16:47
Ucraina: Harkovul din nou bombardat, trei morți (autorități)

Bombardamente ruse asupra Harkovului, mare oraș din nord-estul Ucrainei, s-au soldat luni cu cel puțin trei morți, au anunțat autoritățile locale, a două zi după ce alte șase persoane și-au pierdut viața în bombardamente, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit Parchetului regional, un obuz căzut la sfârșitul dimineții pe un teren de joacă pentru copii într-o zonă rezidențială a provocat moartea unui bărbat și a unei femei și a avariat imobile.

Directorul unui centru de ajutor medical de urgență, Viktor Zabașta, a declarat la rândul său pentru agenția Interfax Ucraina că un tir asupra unui centru de distribuție de ajutor umanitar de luni s-a soldat cu un mort și șase răniți.

Jurnaliștii France Presse de la Harkov au auzit o serie de explozii puternice în cursul dimineții.

Bombardamentele de duminică asupra acestui oraș s-au soldat deja cu șase morți și 24 de răniți, potrivit celui mai recent bilanț furnizat de biroul guvernatorului. Alte trei persoane au murit în bombardamente în regiune.

Al doilea oraș din Ucraina ca mărime înainte de război cu aproape 1,5 milioane de locuitori, Harkovul a fost ținta unor atacuri susținute timp de mai multe zile la începutul ofensivei ruse, dar a rămas în continuare sub controlul forțelor ucrainene. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău