Ucraina estimează că armata Rusiei pierde 500 de oameni pe zi la Bahmut

  • 05 Martie 2023 12:10
Ucraina estimează că armata Rusiei pierde 500 de oameni pe zi la Bahmut

Armata rusă suferă pierderi colosale în lupta pentru Bahmut, oraș din estul Ucrainei, a declarat duminică ministrul apărării ucrainean, Oleksii Reznikov, pentru cotidianul german Bild, preluat de dpa.

„Pierderile rușilor sunt de ordinul a 500 de morți și răniți în fiecare zi”, a spus el, adăugând că militarii ruși nu sunt altceva decât „carne de tun” în „tacticile de tip tocător de carne” folosite de către Moscova, scrie G4Media.

Numărul nu a putut fi verificat independent, notează dpa, care amintește că în orașul Bahmut se duc lupte grele de câteva uni de zile.

Grupul de mercenari Wagner este deosebit de activ în zonă. Liderul său, Evgheni Prigojin, considerat un apropiat al Kremlinului, a recrutat anterior bărbați din închisorile ruse. Potrivit unor relatări, tocmai în rândul acestor recruți pierderile sunt extraordinar de mari, amintește dpa.

Organizația pentru drepturile omului „Rusia în spatele gratiilor” a estimat recent că, din cei 50.000 de mercenari recrutați din pușcării, doar 10.000 mai sunt încă pe front. Restul au fost uciși, răniți, capturați sau au dezertat.

Potrivit lui Reznikov, Bahmut este „un loc simbolic pentru ruși” și de aceea fac eforturi atât de mari pentru a-l captura. Totuși, capturarea orașului nu va influența cursul luptelor din regiunea Donbas, a declarat el.

Anterior, și Kievul a acordat Bahmutului o mare importanță simbolică, notează dpa.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit despre „fortăreața Bahmut”, despre care a spus că nu va fi abandonată. Între timp, tonul a devenit mai moderat, căderea orașului fiind considerată acum drept posibilă, remarcă dpa.

Totuși, Ucraina vrea să-și mențină pozițiile în Bahmut cât mai mult timp cu putință, în parte pentru că luptele fac ca Rusia să piardă oameni și timp.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău