Ucraina este pregătită să ia decizii necesare pentru încetarea războiului din regiunea Donbas, transmite Volodimir Zelenski

  • 11 Ianuarie 2022 11:52
Ucraina este pregătită să ia decizii necesare pentru încetarea războiului din regiunea Donbas, transmite Volodimir Zelenski

Ucraina este pregătită să ia deciziile necesare pentru a pune capăt războiului din regiunea de est a țării, Donbas, la un nou summit al liderilor din Ucraina, Rusia, Franța și Germania, a declarat marți președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

"Este timpul să convenim asupra unei încetări a conflictului și suntem pregătiți pentru deciziile necesare în cadrul unui nou summit al liderilor celor patru țări", a transmis președintele Zelenskiy printr-un comunicat.

În același comunicat, șeful de cabinet al președintelui Zelenskiy, Andriy Yermak, a precizat că Ucraina dorește să convină asupra unor măsuri precum implementarea unui acord de încetare a focului și noi schimburi de prizonieri. Washingtonul și Kievul transmit că zecile de mii de militari ruși desfășurați la o distanță mică de Ucraina ar putea pregăti o nouă ofensivă militară. Oficiali din Statele Unite și Rusia s-au întâlnit luni pentru convorbiri la Geneva.

Sursa: RADOR 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,09 m/s
Fri
21
Sat
22
Sun
22
Mon
17
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău