Ucraina a declanșat o nouă ofensivă pe teritoriul Rusiei, în regiunea Belgorod, anunță autoritățile regionale ruse

  • 27 August 13:34
Ucraina a declanșat o nouă ofensivă pe teritoriul Rusiei, în regiunea Belgorod, anunță autoritățile regionale ruse

Armata ucraineană a declanșat marți o nouă ofensivă peste graniță, pe teritoriul Rusiei, potrivit informațiilor combinate venite atât din partea autorităților regionale ruse, cât și de la bloggeri militari ruși, preluați de canale media ucrainene. De această dată, forțele ucrainene au forțat granița în regiunea Belgorod, vecină cu regiunea Kursk, unde avansează de la începutul lunii august.

„Există informații potrivit cărora inamicul încearcă să treacă granița regiunii Belgorod. Potrivit Ministerului rus al Apărării, situația la frontieră rămâne dificilă, dar sub control”, a declarat șeful regiunii pe canalul său Telegram, scrie Digi24.

Potrivit guvernatorului, militarii ruși desfășoară activități de rutină.

„Vă rugăm să rămâneți calmi și să aveți încredere doar în sursele oficiale de informații”, a adăugat Gladkov, potrivit TASS.

Canalul media Nexta citează mai multe surse ruse, bloggeri militari și propagandiști, care raportează lupte la frontieră și o tentativă de pătrundere a forțelor ucrainene în regiunea Belgorod.

Canalul Telegram Shot scrie despre lupte în apropierea satului Nehoteevka din Belgorod, situat chiar la granița cu Ucraina.

Potrivit altei surse preluate de Nexta, Shot, în jurul orei 8 dimineața, aproximativ 60 de militari ucraineni în opt vehicule blindate s-au apropiat de frontieră, de unde au fost respinși de artilerie și forțele aviatice.

Cu toate acestea, după cum a scris sursa citată pe canalul Telegram, militarii ucraineni s-au adăpostit într-o pădiure și au continuat să tragă în punctul de control. Mash susține că aproximativ 500 de militari AFU încearcă să pătrundă în două locuri - prin punctele de control din Nehoteevka și Șebekino.

Sursa Shot a negat informațiile despre bătălia de lângă Șebekino. Canalul Telegram Colonelcassad scrie despre lupte în apropierea punctului de control Juravlevka din districtul Belgorod.

Potrivit informațiilor sale, mnilitarii ucraineni nu încearcă să pătrundă prin punctul de control Nehoteevka.

Nexta precizează, de asemenea, că nu există încă informații sau confirmări oficiale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:3,09 m/s
Sat
23
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Wed
21
Arhivă Radio Chișinău