Ucraina dorește să găzduiască o ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă

  • 13 Septembrie 2021 16:04
Ucraina dorește să găzduiască o ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a transmis președintelui Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, interesul țării sale în organizarea unei ediții a JO de iarnă, solicitând deschiderea unui dialog în acest sens, scrie EFE, citată de Agerpres.

Thomas Bach a vizitat Ucraina în acest weekend pentru a participa la sărbătorirea a 30 de ani de existență a Comitetului olimpic ucrainean, prilej cu care președintele Zelenski i-a transmis intenția țării sale.

"Având în vedere tradiția sportivă a Ucrainei și după ce a văzut o prezentare impresionantă a infrastructurilor sportive ale țării, Thomas Bach a salutat călduros inițiativa'', se arată într-un comunicat al CIO.

Așa-numita ''fază a dialogului'' este primul pas pe care trebuie să îl facă orașele sau țările care doresc să găzduiască Olimpiadele. În această fază, oficiali ai CIO și reprezentanți ai țării sau orașelor respective discută pe marginea opțiunilor existente pentru ca JO să fie organizate cu succes.

Președintele Ucrainei nu a specificat o anumită ediție a JO de iarnă, însă deja se studiază, la nivelul CIO, opțiunile pentru 2030, orașul Barcelona anunțându-și deja intenția de a găzdui evenimentul.

JO de iarnă din 2022 vor avea loc la Beijing, iar cele din 2026 la Milano-Cortina d'Ampezzo (Italia).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău