Ucraina, despre agresiunile ruse din Marea Neagră: Rusia e pregătită de confruntare până la un punct. Nu are sindromul sinuciderii

  • 01 Iulie 2021 14:56
Ucraina, despre agresiunile ruse din Marea Neagră: Rusia e pregătită de confruntare până la un punct. Nu are sindromul sinuciderii

În contextul în care în Marea Neagră are loc cel mai important exercițiu NATO din acest an - Sea Breeze 2021, la care participă 32 de state de pe șase continente - Federația Rusă și-a accelerat provocările în regiune, scrie Defenseromania.ro.

După ce asupra distrugătorul britanic HMS Defender rușii au deschis foc de avertisment, acuzând nava de război că a intrat în apele teritoriale ale Federației Ruse, obținute în mod abuziv prin ocuparea și anexarea ilegală a peninsulei Crimeea, la o zi Ministerul Apărării din Olanda a anunțat că rușii au hărțuit și agresat în Marea Neagră fregata Evertsen, cea mai puternică navă de război din dotarea Marinei Olandeze. 

Olandezii au publicat imagini cu avioane militare ruse care hărțuiesc fregata, în timp ce narativul Moscovei nu s-a schimbat: Rușii acuză partea olandeză că a schimbat cursul și s-a îndreptat spre apele teritoriale ale Federație Ruse.

Ucraina nu crede că Putin dă „semne suicidale”. Rusia știe că nu poate câștiga un conflict militar împotriva NATO

În tot acest context extrem de tensionat în Marea Neagră, ministrul de externe ucrainean Dimitri Kuleba atrage atenția că Federația Rusă e pregătită pentru o escaladare militară în Marea Neagră, acțiunile provocatoare denotă acest aspect, însă nu la o scară mare, știind că nu are nicio șansă în fața NATO.

„Rusia este desigur pregătită pentru o escaladare militară. În special în Marea Neagră. Dar nu văd semne suicidale. Rusia nu are sindromul sinuciderii. Sunt nicio formă ei nu sunt pregătiți de o confruntare la scară generală cu NATO. Așa că vor ciupi, vor provoca. Dar ei știu că nu au vreo șansă în acest moment împotriva NATO”, a transmis șeful diplomației din Ucraina, citat de Ukrinform, potrivit sursei citate.

Comentând provocarea rușilor împotriva distrugătorului britanic HMS Defender, provocare care a fost la granița cu o agresiune militară, Dimitri Kuleba a salutat reacția inteligentă a britanicilor. El a subliniat importanța descurajării Rusiei la Marea Neagră și a amintit că Ucraina lucrează intens la acest lucru cu state din regiune precum România, Bulgaria sau Turcia, dar subiectul e adus în discuție și la sediul NATO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
34,96
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,06 m/s
Tue
28
Wed
29
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău