Ucraina | Companiile aeriene își ajustează planurile de zbor pe fondul tensiunilor cu Rusia

  • 21 Februarie 2022 15:30
Ucraina | Companiile aeriene își ajustează planurile de zbor pe fondul tensiunilor cu Rusia

În jur de 10 companii aeriene și-au ajustat zborurile programate spre Ucraina pe fondul tensiunilor cu Rusia, a declarat luni ministrul ucrainean al infrastructuri, Oleksandr Kubrakov, precizând totuși că rămân deschise culoarele de zbor pe deasupra țării și că zborurile sunt în continuare sigure, potrivit Reuters.

Compania germană Lufthansa a anunțat că își întrerupe de luni zborurile către Ucraina, alăturându-se KLM, olandeză, care și-a suspendat deja zborurile, scrie Agerpres.

Compania aeriană scandinavă SAS și-a suspendat, de asemenea, zborurile săptămânale spre Ucraina, în timp ce Air France a decis să-și anuleze zborurile de marți între Paris și Kiev, ca "măsură de precauție" pe fondul tensiunilor în creștere dintre Rusia și această țară.

"Anularea actuală a zborurilor de către un anumit număr de companii aeriene străine este dictată doar de o agravare informațională a situației și nu de schimbări reale în ceea ce privește siguranța zborurilor", a declarat Oleksandr Kubrakov într-o conferință de presă.

El nu a precizat numele companiilor aeriene respective, afirmând că "statul se străduiește să înlocuiască zborurile anulate".

Ukraine International Airlines (UIA) a început deja vânzările de bilete și a mărit capacitatea avioanelor pentru zboruri suplimentare de la Kiev la Munchen și Geneva, pe care Lufthansa nu a mai putut să le opereze, a indicat Kubrakov.

Două companii aeriene ucrainene au dezvăluit săptămâna trecută existența unor probleme în privința obținerii de asigurări pentru unele dintre zborurile lor, în timp ce operatori străini au început să evite spațiul aerian al țării, întrucât Rusia concentrează o forță militară importantă în apropiere de frontiera ucraineană.

UIA a declarat că a primit notificarea de la asiguratorii săi, experții așteptându-se ca mai multe companii aeriene să evite spațiul aerian al Ucrainei după un avertisment al SUA că Moscova ar putea invada țara vecină în orice moment.

Rusia și Ucraina au făcut aluzie ambele luni la noi eforturi diplomatice pentru a evita un conflict, dar cea mai mare companie aeriană a Ucrainei a declarat că asiguratorii săi au încetat să acopere cel puțin o parte dintre aeronavele sale pentru zboruri în interiorul spațiului aerian ucrainean. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:3,6 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău