Ucraina cere ONU să reacționeze față de încălcarea drepturilor omului în Crimeea anexată de Rusia

  • 17 Iunie 2020 11:31
Ucraina cere ONU să reacționeze față de încălcarea drepturilor omului în Crimeea anexată de Rusia

Reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU, Serhi Kislița, a trimis o scrisoare către secretarul general al organizației, Antonio Guterres, în care îl informează în legătură cu represiunile care au loc împotriva locuitorilor din Crimeea, peninsulă ucraineană aflată sub ocupația Rusiei.

Diplomatul ucrainean cere ONU să aibă o reacție față de încălcările drepturilor omului în Crimeea. Potrivit lui Serhi Kislița, Rusia continuă în Crimeea așa-numita "pașaportizare" forțate a locuitorilor peninsulei, acordându-le pașapoarte rusești.

"Obligarea locuitorilor din peninsulă să obțină cetățenia rusă este o presiune sistematică asupra cetățenilor Ucrainei" - a subliniat diplomatul ucrainean, precizând că, dacă refuză pașapoartele rusești, locuitorii Crimeii nu mai au aceleași drepturi la angajare, îngrijire medicală, pensie, la fel cum nu mai au nici dreptul la proprietate. "Lipsa pașaportului rusesc devine adesea motivul deportării forțate și a interdicției de intrare în Republica Autonomă Crimeea și în orașul Sevastopol" - a atras atenția reprezentantul permanent al Ucrainei, în scrisoarea transmisă secretarului general al ONU.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău