Ucraina cere Iranului cutiile negre ale aparatului doborât lângă Teheran

  • 15 Ianuarie 2020 13:05
Ucraina cere Iranului cutiile negre ale aparatului doborât lângă Teheran

Kievul a cerut Iranului să predea cutiile negre ale avionului de linie ucrainean, doborât lângă Teheran în urmă cu o săptămână, au anunțat miercuri autoritățile ucrainene, informează AFP.

Parchetul General și Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) au trimis o cerere oficială în acest sens autorităților iraniene, a precizat Parchetul într-un comunicat.

"Partea ucraineană face tot posibilul pentru a asigura buna decriptare a înregistrărilor de zbor și a salva dovezile din ancheta asupra catastrofei", a dat asigurări Parchetul General.

Kievul a informat marți că un înalt responsabil iranian ar urma să sosească în Ucraina în următoarele zile, pentru "a stabili laboratorul" care să poată fi însărcinat cu analiza cutiilor negre.

Potrivit mass-media ucrainene, o altă destinație posibilă pentru decriptarea cutiilor negre ar fi Franța.

Experții canadieni care s-au deplasat luni la Teheran pentru a ancheta asupra prăbușirii avionului vor avea la rândul lor acces la epavă și la cutiile negre ale aparatului, au anunțat luni responsabili canadieni.

După două zile de dezmințiri oficiale, forțele armate iraniene au recunoscut sâmbătă că au doborât "din eroare" Boeingul 737 al Ukraine International Airlines la câteva minute după ce avionul decolase din Teheran. Cele 176 de persoane aflate la bord, majoritatea iranieni și canadieni, au murit, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău