Ucraina cere Germaniei să oprească livrările de gaze prin Nord Stream 1

  • 28 Mai 10:55
Ucraina cere Germaniei să oprească livrările de gaze prin Nord Stream 1

Furnizorii de energie ucraineni au cerut Germaniei să oprească transportul de gaz rusesc prin conducta Nord Stream 1 deoarece Moscova continuă să bombardeze Ucraina, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Dacă Berlinul nu oprește complet fluxul de gaz rusesc, ar trebui cel puțin să reducă semnificativ cantitatea, potrivit furnizorului de stat ucrainean Naftogaz și operatorului statal de rețea.

Gazoductul Nord Stream 1 este cea mai importantă conductă ce transportă gaz rusesc în Germania. Gazoductul trece prin Marea Baltică și asigură aprovizionarea cu gaze către Europa, a declarat director general al operatorului sistemului de transport de gaze din Ucraina, Serhii Makohon.

"Vedem însă cum Rusia încalcă complet aceste principii". El a spus că, prin urmare, solicită ministerului economiei și tehnologiei din Germania și agenției federale de rețea să suspende sau cel puțin să limiteze drastic livrările.

Conducta a fost folosită în 2021 pentru a transporta peste 59 de miliarde de metri cubi de gaz de la Viborg, în vestul Rusiei, arată datele companiei.

Guvernele din întreaga Europă încearcă să reducă dramatic sau să pună capăt nevoii lor de energie furnizată de Rusia, încercând să evite astfel finanțarea în continuare a războiului Moscovei împotriva Ucrainei.

Războiul început pe 24 februarie nu dă semne să se încheie prea curând, în pofida mai multor runde de sancțiuni la adresa Rusiei, precum și a livrărilor de arme Ucrainei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
18,85
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sat
26
Sun
26
Mon
27
Tue
27
Wed
27
Arhivă Radio Chișinău