Ucraina cere explicații Franței și Germaniei cu privire la inițiativa de reluare a dialogului cu Putin

  • 25 Iunie 2021 12:06
Ucraina cere explicații Franței și Germaniei cu privire la inițiativa de reluare a dialogului cu Putin

Ucraina a reacționat la propunerea Germaniei și a Franței de a organiza un summit între Rusia și Uniunea Europeană, ministrul ucainean de externe, Dmitro Kuleba, anunțând, vineri, că, la sediul MAE de la Kiev, vor avea loc discuții pe această temă cu ambasadorii german și francez.

Potrivit lui Kuleba, Ucraina va investiga în detaliu ce se află în spatele acestei inițiative, de ce acum și cum se vor comporta Berlinul și Parisul în viitor. "Sunt convins că, atunci când țările prietene fac ceva care îți încalcă în mod grav interesele naționale, trebuie să fii sinceri cu acestea și să îți aperi interesele naționale la fel de dur. Prin urmare, astăzi (vineri - n.r.), vom discuta cu ambasadorii Germaniei și Franței" - a afirmat șeful diplomației ucrainene, într-o înregistrare video pe Facebook.

Dmitro Kuleba a remarcat că Ucraina vrea să înțeleagă mai bine ce intenții urmăresc Berlinul și Parisul și cum se leagă acestea de politica sancțiunilor împotriva Rusiei și de rolul de mediator al Germaniei și al Franței în Formatul Normandia.

Agenția RBC amintește că, pe 24 iunie, cancelarul german, Angela Merkel, și președintele francez, Emmanuel Macron, au anunțat că este necesară reluarea dialogului cu Rusia. Cu toate acestea, liderii UE au respins apelurile Germaniei și Franței, de a purta discuții oficiale cu președintele rus, Vladimir Putin. În plus, liderii țărilor UE au cerut șefului diplomației europene, Josep Borrell, și Comisiei Europene să analizeze posibilitatea introducerii de noi sancțiuni împotriva Rusiei, în funcție de acțiunile distructive întreprinse de Moscova.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău