Ucraina cere acces la locul prăbușirii rachetei pe teritoriul polonez și explicații despre concluzia că ea a lansat-o

  • 16 Noiembrie 2022 16:04
Ucraina cere acces la locul prăbușirii rachetei pe teritoriul polonez și explicații despre concluzia că ea a lansat-o

Ucraina a cerut miercuri acces la locul din estul Poloniei unde două persoane au fost ucise marți seară de o rachetă despre care oficiali polonezi și din cadrul NATO afirmă că a fost o rachetă antiaeriană a armatei ucrainene, relatează Reuters.

După ce inițial suspiciunile s-au îndreptat către Rusia, care a negat acuzațiile, atât președintele polonez Andrzej Duda, cât și secretarul general al NATO Jens Stoltenberg au declarat că investigațiile preliminare relevă faptul că racheta căzută pe teritoriul polonez pare să fi fost o rachetă antiaeriană pe care armata ucraineană a lansat-o în timpul raidului masiv cu rachete de croazieră efectuat marți de Rusia asupra Ucrainei.

Potrivit președintelui Andrzej Duda, racheta căzută în satul Przewodow este o rachetă de producție rusească S-300, dar aflată în dotarea armatei ucrainene, transmite Agerpres.

Cu toate acestea, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, susține că Ucraina deține dovezi despre o ''urmă rusească'' în acest incident, fără a explica la ce se referă.

Într-un mesaj pe Facebook, acesta a mai spus că Ucraina dorește acces la locul prăbușirii rachetei, o investigație comună cu partenerii săi occidentali și de asemenea acces la informațiile pe baza cărora aceștia concluzionează că a fost vorba despre o rachetă lansată de armata ucraineană. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
24,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:5,14 m/s
Sun
23
Mon
23
Tue
22
Wed
22
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău