Ucraina: Cel puțin nouă răniți într-un atac rusesc asupra unui imobil rezidențial din Dnipro

  • 29 Iulie 2023 09:59

Cel puțin nouă persoane au fost rănite vineri într-un atac rusesc asupra orașului Dnipro, în zona central-estică a Ucrainei, care a lovit un bloc de apartamente și o clădire a serviciilor de securitate, au declarat autoritățile ucrainene, relatează AFP, citată de Agerpres.

„În prezent, avem informații în legătură cu nouă răniți, între care doi copii”, a declarat Sergei Kruk, de la serviciile de urgență ucrainene.

Deputatul ucrainean Oleksandr Bakumov a anunțat pe Telegram că acest oraș care avea un milion de locuitori înainte de război a fost ținta unui "atac cu rachete" rusesc.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a adăugat că o clădire a serviciului de securitate ucrainean din Dnipro a fost și ea ținta atacului rusesc.

„Rachetele rusești au semănat din nou teroare”, a comentat el pe Telegram, promițând că Rusia va răspunde pentru acțiunile sale și va fi „pedepsită”.

Imaginile video postate pe rețelele de socializare și în mass-media ucraineană arată ultimele etaje ale unui complex rezidențial parțial distruse și fumegând, în timp ce curtea este plină de moloz.

Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Serghei Lissak, a menționat la rândul său un incendiu produs pe o suprafață de 100 de metri pătrați „într-o clădire administrativă”.

Acest atac a avut loc la doar câteva ore după ce Moscova a anunțat că a interceptat două rachete ucrainene deasupra sud-vestului Rusiei. Resturile căzute de la una dintre ele au rănit ușor cel puțin 15 persoane în orașul Taganrog, în apropiere de frontiera ucraineană, potrivit autorităților ruse.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
19
Wed
16
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău