Ucraina: Cel puțin cinci morți și trei răniți în urma unui bombardament al rușilor

  • 23 August 2023 09:25
Ucraina: Cel puțin cinci morți și trei răniți în urma unui bombardament al rușilor

Cel puțin cinci persoane au fost ucise și alte trei rănite, marți, în urma unui bombardament al rușilor asupra regiunii Donețk din Ucraina, potrivit administrației militare a regiunii, citate de CNN. Bombardamentul a avut loc în districtul Lîman, a afirmat Pavlo Kirilenko, șeful administrației militare a regiunii Donețk.

Trei localnici au fost uciși în timp ce stăteau pe o bancă în apropierea unei case din satul Torske, în timp ce un altul a „suferit multiple răni la piept, umăr și șold”, potrivit biroului procurorului regional din Donețk, citează News.ro

În satul Zakitne, „un bărbat de 26 de ani a suferit o fractură craniană și o contuzie cerebrală”, a arătat biroul.

Bombardamentele rusești au mai ucis doi civili și au rănit încă unul în localitatea Yampil din regiunea Donețk, tot marți, a declarat Kirilenko, într-un interviu pentru presa ucraineană.

Rusia a mai lansat un atac aerian asupra satului Niu-York din regiunea Donețk, folosind bombe care cântăresc 250 de kilograme, potrivit lui Kirilenko. Nu au fost victime în urma acestui atac, a adăugat el.

Kirilenko a spus că „171 de copii rămân în teritoriile de pe linia frontului din regiunea Donețk”. Totuși, autoritățile locale plănuiesc „o evacuare forțată” pentru aceștia și părinții lor „în următoarele două săptămâni”.

Un număr total de 492.000 de persoane au rămas în regiunea Donețk, în timp ce Ucraina continuă eforturile de evacuare, potrivit lui Kirilenko.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău