Ucraina: Autoritățile de ocupație ruse cer Moscovei să evacueze civilii din regiunea Herson

  • 13 Octombrie 2022 16:55
Ucraina: Autoritățile de ocupație ruse cer Moscovei să evacueze civilii din regiunea Herson

Autoritățile de ocupație ruse din regiunea Herson, în sudul Ucrainei, au cerut joi Moscovei să organizeze evacuarea civililor din acest teritoriu anexat de Rusia la sfârșitul lui septembrie și vizat de o contraofensivă a armatei ucrainene, transmite AFP.

Noi am sugerat ca toți locuitorii regiunii Herson care doresc să se protejeze de loviturile de rachete (ucrainene) să poată pleca în alte regiuni' ruse, a transmis pe Telegram șeful administrației de ocupație regionale, Vladimir Saldo.

'Luați-vă copiii și plecați', a îndemnat el într-o declarație difuzată pe rețelele sociale.

Saldo a chemat Rusia să furnizeze 'ajutorul' necesar 'pentru a organiza o astfel de muncă', precizând că le-a propus 'în primul rând' locuitorilor de pe malul drept al Niprului, mai apropiat de linia frontului, să fie evacuați.

Acești locuitori vor fi duși în regiunile ruse cele mai apropiate de Herson, a indicat el, citând peninsula Crimeea, anexată în 2014 de Moscova, și regiunile Rostov, Krasnodar și Stavropol din sudul Rusiei, transmite Agerpres.

Acest anunț intervine la o zi după ce Kievul a revendicat recucerirea a cinci localități din regiunea Herson.

De mai multe săptămâni, armata ucraineană poartă o contraofensivă în acest teritoriu anexat de Rusia și unde trupele Kievului au indicat săptămâna trecută că au recucerit peste 400 km2 în mai puțin de o săptămână.

'În fiecare zi, orașele din regiunea Herson sunt supuse unor lovituri de rachete', a afirmat Saldo joi. 'Aceste lovituri cauzează pagube grave, în primul rând locuitorilor', a regretat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău