Ucraina: Armata ucraineană a atacat cu rachete orașul ocupat Melitopol, partea rusă anunță doi morți

  • 11 Decembrie 2022 10:10
Ucraina: Armata ucraineană a atacat cu rachete orașul ocupat Melitopol, partea rusă anunță doi morți

Armata ucraineană a atacat sâmbătă seara orașul ocupat Melitopol din sud-estul țării, au indicat autorități instalate de Rusia și oficiali ucraineni în exil ai localității cu poziție strategică, transmite Agerpres.

Autoritățile pro-Moscova au transmis că un atac cu rachete a ucis două persoane și a rănit alte zece, în timp ce primarul exilat a spus că zeci de ''invadatori'' au fost omorâți.

Reuters menționează că nu a putut verifica în mod independent informațiile despre atacuri sau victime.

''Sistemele de apărare antiaeriană au distrus două rachete, patru și-au atins țintele'', a scris pe Telegram guvernatorul numit de Moscova în partea anexată a regiunii Zaporojie, Evgheni Balițki.

Potrivit acestuia, un ''centru recreativ'' unde oamenii luau cina a fost distrus în atacurile ucrainene cu rachete HIMARS.

Primarul exilat, Ivan Fedorov, a scris tot pe Telegram că atacul a lovit o biserică pe care rușii o transformaseră în loc de întrunire.

Vladimir Rogov, un alt oficial instalat de Moscova în partea anexată a regiunii Zaporojie, a transmis că un mare incendiu cauzat de lovituri a cuprins centru recreativ. El a postat un video cu o structură în flăcări, transmite Agerpres.

Lansatoarele multiple de rachete HIMARS au fost printre cele mai eficiente arme ale Ucrainei în acest război, trăgând focuri de precizie asupra a sute de ținte, inclusiv posturi de comandă rusești.

Vineri, Statele Unite au anunțat că vor trimite ajutor suplimentar Kievului pentru a întări apărarea antiaeriană, mai ales împotriva dronelor.

Oleksii Arestovici, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a spus că Melitopol, un centru major industrial și de transport ocupat de Rusia din martie, este crucial pentru apărarea sudului. ''Toată logistica ce leagă forțele ruse în partea estică a regiunii Herson și spre granița rusă în apropiere de Mariupol trece prin el'', a afirmat Arestovici într-un interviu video pe social media.

''Dacă Melitopol cade, întreaga linie de apărare până la Herson se prăbușește. Forțele ucrainene câștigă o rută directă spre Crimeea'', a adăugat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău