Ucraina are un nou atașat militar acreditat la Chișinău

  • 13 Decembrie 2016 13:37
Ucraina are un nou atașat militar acreditat la Chișinău

Ministrul Apărării Anatol Șalaru s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Ucrainei, Ivan Hnatyshyn, care l-a prezentat pe colonelul Vadym Pavliuk, cu ocazia acreditării în funcția de atașat militar ucrainean în Republica Moldova.

Anatol Șalaru l-a felicitat cu ocazia numirii în funcție și și-a exprimat convingerea că noul atașat militar va depune eforturi pentru intensificarea colaborării bilaterale în domeniul militar, cu accent pe identificarea unor proiecte pe segmentul de apărare benefice pentru ambele armate.

La rândul său, ambasadorul Ivan Hnatyshyn a menționat că în ultimii ani, relațiile dintre Ucraina și Republica Moldova au progresat, iar acest lucru trebuie să continue. Oficialul a evidențiat că un rol important în realizarea acestui deziderat îi va reveni colonelului Pavliuk, militar cu experiență vastă în domeniu.

La întrevedere a fost prezent și colonelul Ihor Olefirenko, care și-a încheiat mandatul la Chișinău. Cu această ocazie, ministrul Apărării Anatol Șalaru l-a decorat cu medalia „Pentru consolidarea frăției de arme” și i-a mulțumit pentru eforturile depuse în dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre cele două armate.

Colonelul Olefirenko a spus că a fost o onoare pentru el să activeze în calitate de atașat militar în țara noastră, menționând că pe parcursul mandatului său a avut șansa să cunoască militari profesioniști, devotați serviciului, evidențiind receptivitatea acestora în inițiativele de consolidare a colaborării dintre Ministerul Apărării al Republicii Moldova și cel al Ucrainei.

De menționat că noul atașat militar al Ucrainei în Republica Moldova, colonelul Vadym Pavliuk a activat, pe parcursul carierei sale, în cadrul Ministerului Apărării al Ucrainei, dar și Academiei Militare de la Kiev, iar în perioada 1998-2002, a deținut funcția de asistent al atașatului militar ucrainean în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
17,24
Cer fragmentat
Umiditate:51 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău