Ucraina are nevoie de un nou acord privind tranzitul de gaze cu Rusia

  • 29 Septembrie 2014 15:40
Ucraina are nevoie de un nou acord privind tranzitul de gaze cu Rusia

Partea ucraineană are nevoie urgent de contracte de tranzit, care să fie încheiate între Naftogaz - Ukrtransgaz și compania rusă de gaze Gazprom și operatorul sistemului de transport al gazelor Eustream, care să reprezinte interesele Uniunii Europene.

Ucraina nu poate garanta un tranzit neîntrerupt al livrărilor de gaze ruse pe teritoriul său în cazul în care nu va fi încheiat un nou acord privind tranzitul cu Federația Rusă, a declarat Andrei Kobolev, președintele Consiliului de administrație al societății ucrainene de gaze Naftogaz Ukrainî, transmite Agerpress.

Partea ucraineană are nevoie urgent de contracte de tranzit, care să fie încheiate între Naftogaz - Ukrtransgaz și compania rusă de gaze Gazprom și operatorul sistemului de transport al gazelor Eustream, care să reprezinte interesele Uniunii Europene, a subliniat reprezentantul Ucrainei.

Ministrul rus al energiei, Aleksandr Novak, a declarat anterior că Rusia va livra Ucrainei aproximativ  5 miliarde metri cubi de gaze, cu plata în avans, în cazul adoptării tuturor înțelegerilor convenite la sfârșitul săptămânii trecute la Berlin.

Vineri, comisarul european pentru energie, Günther Oettinger, a declarat că Ucraina și Rusia au convenit asupra unui preț provizoriu la livrările de gaze de 385 dolari pe mia metri cubi.

Kievul a confirmat disponibilitatea de a plăti 3 miliarde de dolari, dar nu pentru rambursarea datoriei, ci în contul noilor livrări de gaze, întrerupte în vară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
1,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Sat
1
Sun
1
Mon
-0
Tue
-0
Wed
0
Arhivă Radio Chișinău