Ucraina are nevoie de cel puțin 20 de ani pentru a adera la Uniunea Europeană sau NATO

  • 04 Martie 2016 15:28
Ucraina are nevoie de cel puțin 20 de ani pentru a adera la Uniunea Europeană sau NATO

Ucraina are nevoie de cel puțin încă 20 de ani pentru a putea adera la Uniunea Europeană sau NATO, consideră președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, spulberând speranțele Kievului de aderare rapidă la alianțele occidentale, transmite MEDIAFAX, cu referință la agenția germană DPA.Juncker a declarat joi, într-un discurs pe care l-a susținut la Haga, că "Ucrana…

Ucraina are nevoie de cel puțin încă 20 de ani pentru a putea adera la Uniunea Europeană sau NATO, consideră președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, spulberând speranțele Kievului de aderare rapidă la alianțele occidentale, transmite MEDIAFAX, cu referință la agenția germană DPA.

Juncker a declarat joi, într-un discurs pe care l-a susținut la Haga, că "Ucrana nu va fi în măsură, în mod clar, să devină membră a UE în următorii 20-25 de ani și nici a NATO".

Kievul s-a apropiat tot mai mult de Alianța Nord-Atlantică în ultimii ani, după ce Rusia a anexat Crimeea, în 2014, și în contextul în care se confruntă, de atunci, cu o rebeliune separatistă prorusă în regiunea Donbas.

Anul trecut, Ucraina a găzduit exerciții militare NATO, într-un adevărat spectacol de forță împotriva redutabilului său vecin de la est.

Moscova a denunțat în mod repetat extinderea către est a Alianței militare occidentale drept o amenințare la adresa securitățiii sale. Rusia a ocupat Crimeea, unde se află o bază navală rusă extrem de importantă, la Marea Neagră, după ce ucrainenii l-au îndepărtat de la putere pe fostul președinte prorus Viktor Ianukovici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău