Ucraina are mult mai puține victime în rândul militarilor decât Federația Rusă - susține un înalt oficial de securitate de la Kiev

  • 19 Iunie 2022 15:37
Ucraina are mult mai puține victime în rândul militarilor decât Federația Rusă - susține un înalt oficial de securitate de la Kiev

Secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională de la Kiev, Oleksi Danilov, a declarat pentru ziarul canadian "The Globe and Mail" că, de la începutul invaziei ruse la scară largă, Ucraina a suferit mult mai puține pierderi în rândul militarilor decât armata Federației Ruse, scrie Rador, cu referire la presa ucraineană.

"Situația din prima linie este tensionată, grea, iar eu nu sunt dintre cei care consideră armata rusă slabă. Aceștia (rușii, n.r.) au foarte multe resurse și le-au adus aici" - a afirmat Danilov. Potrivit acestuia, armata rusă are un avantaj în ceea ce privește artileria și echipamentul greu. "Dar acest lucru nu îi sperie pe luptătorii noștri.

Noi ne menținem pozițiile. Din când în când, recurgem la contraatacuri. Dar războiul continuă și suntem departe de încheierea acestuia" - a mai declarat secretarul. Oleksi Danilov a refuzat să spună câți soldați a pierdut Ucraina de la începutul războiului, deși unii oficiali de la Kiev au recunoscut recent că sute de soldați mor zilnic. Danilov a remarcat doar că pierderile Ucrainei "sunt mult mai mici decât cele ale inamicului".

Potrivit armatei ucrainene, aproximativ 33.600 de militari ruși au fost uciși în Ucraina de la începutul războiului. Duminică dimineață, Kievul a raportat că, în ultimele 24 de ore, armata ucraineană a lichidat aproximativ 250 de invadatori din armata Rusiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău