Ucraina ar urma să primească de la aliați 25-30 de sisteme HIMARS și MLRS

  • 24 Iulie 2022 12:47
Ucraina ar urma să primească de la aliați 25-30 de sisteme HIMARS și MLRS

Șeful Biroului Președintelui de la Kiev, Andri Ermak, a anunțat că Ucraina a convenit cu aliații asupra livrării a 25-30 de sisteme HIMARS și MLRS (lansatoare de rachete multiple, n.r.), transmite UNIAN.

Într-un mesaj postat, duminică, pe Telegram, Ermak a subliniat că, în momentul de față, problema cheie este reprezentată de logistica livrării de rachete pentru MLRS. "După o întâlnire cu președintele, Biroul și echipa guvernamentală, președintele Comisiei Forțelor Armate din Camera

Reprezentanților din SUA, Adam Smith, a anunțat într-un interviu numărul de sisteme HIMARS și MLRS pe care SUA și aliații le vor transfera în Ucraina. Vorbim despre 25-30 de unități și o cantitate mare de muniție. Logistica livrării de rachete pentru MLRS este acum problema cheie, iar militarii vor înțelege la ce mă refer" - a explicat Andri Ermak. Oficialul a dat asigurări această linie logistică există și va continua să fie una sistemică, pentru a asigura funcționarea stabilă și eficientă a MLRS în diferite sectoare ale frontului.

UNIAN amintește că, pe 23 iulie, șeful cancelariei prezidențiale ucrainene a afirmat că Ucraina are nevoie, cât mai curând posibil, de cel puțin 50 de sisteme de lansare multiplă de rachete eficiente, cum ar fi cele americane HIMARS. Anterior, ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, a remarcat că, pentru un contraatac eficient și un punct de cotitură în război, Forțele Armate ale Ucrainei au nevoie de cel puțin 100 de sisteme de rachete de artilerie HIMARS și lansatoare multiple de rachete M270.

Statele Unite au livrat deja 12 sisteme HIMARS Ucrainei, iar zilele trecute și-au anunțat intenția de a trimite încă patru astfel de sisteme. Washingtonul și aliații s-au angajat să trimită în Ucraina peste 20 de astfel de sisteme.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău