Ucraina ar putea să nu îl extrădeze pe Mihail Saakașvili

  • 13 Septembrie 2017 15:13
Ucraina ar putea să nu îl extrădeze pe Mihail Saakașvili

Ministrul adjunct al justiției din Ucraina, Denis Cernișov, a declarat că partea ucraineană ar putea să nu îl extrădeze în Georgia pe fostul președinte Mihail Saakașvili, atât timp cât instanța georgiană nu ia o decizie în cazul său.

"Încă nu s-a întâmplat nimic în Ucraina, cu excepția faptului că Saakașvili a traversat frontiera. Documentele primite de Ministerul Justișiei și Procuratura Generală din Ucraina în ceea ce privește cazul domnului Saakașvili demonstrează faptul că în Georgia există o cauză penală împotriva acestuia. Acest lucru nu reprezintă un pas în efectuarea extrădării, iar Ministerul Justiției nu participă la această etapă.

În cazul în care Saakașvili ar fi fost deja condamnat în Georgia, această etapă ar fi o prerogativă parțială și pentru Ministerul Justiției" - a explicat oficialul ucrainean.

Întrebat dacă este posibil ca Ucraina să nu îl extrădeze pe Saakașvili, atat timp când nu există o hotărâre judecătorească în cazul său, Cernișov a răspuns afirmativ.

Amintim că autoritățile ucrainene l-au informat oficial, marți, pe fostul președinte georgian Mihail Saakașvili că este acuzat de trecerea ilegală a frontierei. Documentul în acest sens i-a fost înmânat la Lviv, unde Saakașvili s-a întâlnit cu oficiali ai poliției și grănicerilor. Fostul lider al Georgiei, devenit apatrid după ce președintele Petro Poroșenko i-a retras cetățenia ucraineană, a intrat în Ucraina duminică, după ce susținătorii săi au forțat un cordon de militari și l-au tras pe teritoriul ucrainean, în contextul în care autoritățile de la Kiev îi interziseseră accesul în țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău