Ucraina ar putea deveni stat membru NATO după aderarea Macedoniei

  • 09 Ianuarie 2019 10:01
Ucraina ar putea deveni stat membru NATO după aderarea Macedoniei

Ambasadorul ucrainean la NATO, Vadim Pristaiko, suține că după aderarea Macedoniei la Alianța Nord-Atlantică, Ucraina ar putea fi următoarea țară care se va alătura blocului militar.

„Ucraina nu are timp să devină al 30-lea membru al NATO, dar, dacă depunem eforturi în acest sens, putem deveni cu ușurință al 31-lea sau al 32-lea membru al Alianței. NATO are în vedere încă trei țări, în afară de Macedonia. Este vorba despre Bosnia și Herțegovina, Georgia și Ucraina, țări care sunt pregătite sau se pregătesc să devină membre ale Alianței" - a explicat Pristaiko.

Ucraina și-a intensificat cooperarea cu NATO în 2014, în contextul anexării ilegale a Crimeii de către Rusia și o dată cu agresiunea rusă în Donbas. La sfârșitul anului 2014, Parlamentul de la Kiev a adoptat o lege prin care Ucraina a renunțat la statutul de țară nealiniată și a reluat procesul de aderare la NATO, iar în iunie 2017, parlamentarii ucraineni au votat o lege care înscrie în Constituție obiectivul Ucrainei de a se alătura Alianței Nord-Atlantice.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău