Ucraina: Anunțul lui Putin privind mobilizarea parțială provoacă aglomerație pe website-urile companiilor aeriene

  • 21 Septembrie 2022 16:44
Ucraina: Anunțul lui Putin privind mobilizarea parțială provoacă aglomerație pe website-urile companiilor aeriene

Anunțul președintelui rus Vladimir Putin privind o mobilizare parțială pentru a-și consolida trupele aflate pe front în Ucraina i-a făcut miercuri pe ruși să se grăbească să intre pe website-urile companiilor aeriene pentru a încerca să părăsească Rusia cât mai rapid, transmite Agerpres.

Mobilizarea vizează într-o primă fază 300.000 de rezerviști, dar potrivit Ministerului Apărării în total 25 de milioane de ruși pot fi mobilizați pentru a se alătura rândurilor armatei în estul și sudul Ucrainei.

Potrivit Google Trends, care permite cunoașterea frecvenței cu care un cuvânt este căutat pe Google, căutările în Rusia cu termenii 'bilete' și 'avion' s-au dublat începând de la ora 06:00 GMT a zilei de miercuri, adică de la începutul alocuțiunii televizate înregistrate a lui Vladimir Putin.

În timpul dimineții, formularea 'a părăsi Rusia' s-a înregistrat de 100 de ori mai mult decât într-o perioadă obișnuită.

Regiunea Belgorod, aflată la frontiera cu Ucraina și atinsă de mai multe ori de lovituri ucrainene începând de la finalul lunii februarie, se află în fruntea clasamentului ce indică locul unde au fost făcute căutările.

Toate biletele pentru zboruri directe către destinațiile cele mai apropiate de Rusia - Armenia, Georgia, Azerbaidjan sau chiar Kazahstan - sunt epuizate pentru ziua de miercuri, potrivit website-ului Aviasales, extrem de popular în Rusia pentru achiziționarea de bilete.

În direcția Istanbul, la compania Turkish Airlines ''toate zborurile sunt complete'' până sâmbătă.

La compania AirSerbia, pentru a ajunge la Belgrad, viitorul zbor cu locuri disponibile era afișat pentru luni, 26 septembrie.

Zborurile interne în direcția orașelor apropiate de frontierele țării au fost de asemenea foarte căutate, un bilet de la Moscova la Vladikavkaz (sud) ajungând să coste chiar și 750 de dolari, față de 70 de dolari în mod normal.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri dimineață o "mobilizare parțială" a rezerviștilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a războiului din Ucraina, în timp ce Moscova pierde teren pe câmpul de luptă. Liderul de la Kremlin a avertizat că Rusia este pregătită să utilizeze "toate mijloacele sale de apărare", inclusiv nucleare, pentru a "se apăra". 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău