Ucraina anunță completarea chestionarului pentru aderarea la UE

  • 18 Aprilie 2022 08:57
Ucraina anunță completarea chestionarului pentru aderarea la UE

Kievul a completat un chestionar ce va constitui un punct de plecare pentru ca Uniunea Europeană să decidă cu privire la aderarea Ucrainei, a declarat Ihor Jovkva, adjunctul șefului Oficiului președintelui Volodimir Zelenski, transmite Reuters.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a înmânat chestionarul președintelui Zelenski în timpul vizitei sale la Kiev din 8 aprilie, promițând un start mai rapid în cazul eforturilor Ucrainei de a deveni un membru al UE în urma invaziei ruse.

"Astăzi pot spune că documentul a fost completat de partea ucraineană", a declarat Jovkva duminică seara pe postul public de televiziune.

Comisia Europeană va trebui să emită o recomandare privind conformitatea Ucrainei cu criteriile necesare de aderare, a adăugat el.

"Ne așteptăm ca recomandarea... să fie pozitivă, iar apoi mingea va fi în terenul statelor membre UE".

Jovkva a adăugat că Ucraina se așteaptă să dobândească statutul de țară candidată la aderarea la UE în luna iunie, în cadrul unei reuniuni programate a Consiliului European.

Consiliul European se va întruni în perioada 23-24 iunie, conform programului afișat pe site-ul său.

"În continuare, va trebui să începem discuțiile de aderare. Și odată ce vom purta aceste discuții, putem vorbi deja despre aderarea deplină a Ucrainei la UE", a declarat Jovkva.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău