Ucraina anunță că a recucerit încă cinci localități din regiunea Herson, anexată ilegal de Rusia

  • 12 Octombrie 2022 11:17
Ucraina anunță că a recucerit încă cinci localități din regiunea Herson, anexată ilegal de Rusia

Președinția ucraineană a anunțat miercuri dimineața recucerirea din mâinile forțelor militare ruse a cinci localități din regiunea Herson, unde Ucraina desfășoară o contraofensivă, determinând retragerea trupelor ruse într-o regiune pe care Moscova susține că a anexat-o, informează AFP.

"Forțele armate ale Ucrainei au eliberat încă cinci localități în districtul Berislav din regiunea Herson: Novovasîlivka, Novogrigorivka, Nova Kameanka, Trîfonivka, Cervone", a anunțat președinția ucraineană.

Forțele ucrainene duc de mai multe săptămâni o contraofensivă în această regiune controlată de trupele Moscovei încă din primele săptămâni de război.

După ce s-a lovit de o puternică rezistență rusă, armata ucraineană a realizat la începutul lui octombrie recuceriri importante în regiune, în special lângă râul Nipru, la sud de Krivoi Rog, oraș industrial și orașul natal al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

În regiune, Kievul a vizat de asemenea de mai multe ori poduri, pentru a perturba aprovizionarea logistică a forțelor ruse, transmite Agerpres.

Regiunea Herson este una dintre cele patru regiuni ale Ucrainei a căror anexare a fost revendicată de Moscova, decizie denunțată de Kiev și de aliații săi occidentali. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău