Ucraina anunță că a pierdut controlul asupra unei localități din apropierea orașului Severodonețk

  • 20 Iunie 2022 14:47
Ucraina anunță că a pierdut controlul asupra unei localități din apropierea orașului Severodonețk

Ucraina a anunțat luni că a pierdut controlul asupra localității Metiolkine, un sat de la periferia orașului Severodonețk, în estul țării, oraș-cheie pe care forțele ruse încearcă de mai multe săptămâni să-l cucerească, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Din nefericire, nu mai controlăm Metiolkine", a declarat guvernatorul regiunii Lugansk, Serghei Gaidai, într-un comunicat difuzat pe rețelele sociale.

Cucerirea de către Rusia a acestei localități, care avea înainte de război circa 1000 de locuitori, este cea mai recentă avansare a rușilor în interiorul și în jurul orașului Severodonețk, unde armata Moscovei a întâmpinat o puternică rezistență ucraineană.

Trupele ruse au avansat lent în regiunea Donbas, formată din provinciile Lugansk și Donețk, unde ele își concentrează eforturile militare, după ce au fost alungate din zone situate în jurul capitalei Kiev, la începutul invaziei lor în Ucraina, în februarie.

Uzina chimică Azot din Severodonețk, unde s-au refugiat sute de civili, este bombardată "în permanență" de forțele ruse, potrivit lui Gaidai.

La rândul său, primarul orașului Severodonețk, Oleksandr Striuk, a afirmat luni la televiziunea ucraineană că armata Moscovei controlează majoritatea zonelor rezidențiale din oraș.

"Dacă vorbim despre întreg orașul, mai mult de o treime se află încă sub controlul forțelor noastre armate. Rușii controlează restul", a precizat el. "Sunt lupte de stradă 24 de ore din 24", a adăugat el, precizând că trupele ucrainene sunt bombardate regulat.

Evacuările de civili din Severodonețk sunt imposibil de realizat de mai multe zile, după ce un ultim pod ce lega acest oraș de orașul vecin Lisiciansk a fost distrus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău