Ucraina anunță că a doborât o rachetă supersonică rusă Kinjal cu ajutorul sistemului american Patriot

  • 06 Mai 2023 18:00
Ucraina anunță că a doborât o rachetă supersonică rusă Kinjal cu ajutorul sistemului american Patriot

Forțele Aeriene ale Ucrainei au anunțat sâmbătă, 6 mai, că au doborât o rachetă supersonică rusă Kinjal - lăudată de Moscova drept una dintre cele mai bune rachete produse vreodată - cu ajutorul sistemului american de apărare antiaeriană Patriot, transmite dpa, potrovit Agerpres.

„Felicit poporul ucrainean pentru acest eveniment istoric. Da, am doborât 'inegalabila' Kinjal", a scris sâmbătă pe contul său Telegram șeful forțelor aeriene ale Ucrainei, Mikola Oleșciuk.

Potrivit sursei citate, racheta Kinjal a fost interceptată deasupra regiunii Kievului joi noapte, cu ajutorul sistemului american Patriot.

Racheta, cu o lungime de 8 metri și al cărui nume se traduce prin pumnal, este extrem de temută pentru că poate zbura foarte repede și la o altitudine foarte mare, ceea ce o face greu de interceptat, scrie dpa.

Dacă forțele aeriene ucrainene au reușit cu adevărat să doboare o rachetă Kinjal, atunci acest eveniment nu reprezintă doar un succes militar, ci și un succes simbolic extrem de important, notează sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău