Ucraina afirmă că a doborât cinci avioane și un elicopter rusești, iar Rusia-că a distrus infrastructura bazelor aeriene ucrainene

  • 24 Februarie 2022 08:51
Ucraina afirmă că a doborât cinci avioane și un elicopter rusești, iar Rusia-că a distrus infrastructura bazelor aeriene ucrainene

Armata ucraineană a afirmat joi că a doborât în estul țării cinci avioane și un elicopter ale armatei ruse care a lansat în cursul dimineții o operațiune militară împotriva Ucrainei, potrivit AFP, citat de AGERPRES.

"Cinci avioane și un elicopter ale agresorului au fost doborâte", a indicat Statul Major al armatei ucrainene într-un comunicat.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a anunțat într-un comunicat de presă preluat de EFE că forțele armate ruse au neutralizat apărarea aeriană a Ucrainei și au distrus infrastructura bazelor aeriene ucrainene, în cadrul operațiunii militare lansate de Moscova.

Infrastructura militară, instalațiile de apărare aeriană, aerodromurile militare și aviația armatei ucrainene sunt dezactivate cu arme de înaltă precizie. Nu există lovituri de rachete, aviație sau artilerie asupra orașelor Ucrainei, subliniază ministerul, într-un comunicat citat și de canalul RT, pe pagina sa electronică.

Populația civilă nu este în pericol, dă asigurări ministerul rus.

Pe 24 februarie, șeful statului rus Vladimir Putin, în discursul adresat cetățenilor Rusiei, a anunțat că a decis să desfășoare o "operațiune militară specială pentru a proteja Donbasul".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău