Ucraina acuză Rusia de încălcarea dreptului internațional după inaugurarea podului din Crimeea

  • 15 Mai 2018 17:07
Ucraina acuză Rusia de încălcarea dreptului internațional după inaugurarea podului din Crimeea

Premierul ucrainean, Volodimir Groisman, a acuzat marți Moscova că a ''încălcat dreptul internațional'' inaugurând noul pod ce leagă Crimeea - peninsulă ucraineană anexată de Moscova acum patru ani - de Rusia continentală, într-un interviu acordat France Presse, potrivit Agerpres.

„Ocupantul rus continuă să încalce dreptul internațional'', a afirmat el. ''Rusia va plăti scump pentru aceasta. Nu este vorba de bani, ci de justiție pentru care luptăm și care va triumfa'' în cele din urmă, a spus în continuare șeful guvernului ucrainean.

''Rusia se simte nepedepsită și crede că totul îi este permis. Dar aceasta nu va dura la nesfârșit. Va veni timpul și ea va plăti pentru tot'', a mai spus Groisman.

Construit peste strâmtoarea Kerci, care leagă Marea Neagră și Marea Azov, acest pod împiedică accesul navelor ucrainene în porturile ucrainene și ''amenință mediul înconjurător'', a acuzat el.

''Vom asista la aceasta. Crimeea se va întoarce la Ucraina și integritatea teritorială a Ucrainei va fi restaurată. Este o chestiune de ani'', consideră premierul ucrainean.

Președintele rus, Vladimir Putin, a traversat marți acest pod nou, inaugurând tronsonul rutier al acestui proiect cu o mare încărcătură simbolică pentru Kremlin.

Cu o lungime de 19 km, podul leagă peninsula Taman, în sudul Rusiei, de peninsula ucraineană Kerci, în Crimeea, a cărei anexare de către Moscova a declanșat o criză fără precedent de la încheierea Războiului rece dintre Rusia și Occident.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău