Ucraina acuză Rusia de efectuarea unui atac cibernetic asupra site-ului Președinției de la Kiev

  • 17 Mai 2017 09:21
Ucraina acuză Rusia de efectuarea unui atac cibernetic asupra site-ului Președinției de la Kiev

Administrația prezidențială ucraineană a acuzat Rusia că ar fi efectuat un atac cibernetic care a vizat site-ul Președinției țării, după ce Kievul a impus o serie de sancțiuni împotriva mai multor site-uri rusești, notează Reuters.

"Am observat reacția Rusiei la decretul prezidențial care a inclus blocarea accesului la serviciile de social media rusești. Site-ul președintelui este afectat de un atac organizat", a declarat Dmitro Shymkiv, adjunctul șefului Administrației prezidențiale.

"Situația este sub control datorită specialiștilor noștri și nu există nicio amenințare referitoare la funcționarea site-ului", a precizat oficialul.

Kremlinul nu a comentat încă acuzațiile Administrației prezidențiale de la Kiev. Rusia a negat în repetate rânduri că ar duce un război cibernetic împotriva Ucrainei.

Ucraina a impus marți noi sancțiuni împotriva Rusiei, pe care a acuzat-o că susține rebeliunea separatistă din estul Ucrainei, blocând accesul pe teritoriul său la mai multe servicii de internet foarte populare oferite de companii ruse.

Aceste măsuri au fost anunțate în cadrul unui decret făcut public pe site-ul președinției și includ rețeaua de socializare VKontakte, un fel de Facebook rus, rețeaua Odnoklassniki, dar și motorul de căutare Yandex și portalul Mail.ru.

Potrivit Consiliului de Securitate și Apărare de la Kiev, blocarea site-urilor rusești a fost impusă cu scopul de a proteja împotriva companiilor "ale căror activități amenință securitatea informatică și cibernetică a Ucrainei".

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că Moscova nu a uitat principiul reciprocității în cazul unor astfel de dispute, catalogând acțiunea părții ucrainene este una "obtuză".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău