Ucraina a sfătuit companiile aeriene să evite să zboare deasupra apelor deschise ale Mării Negre

  • 13 Februarie 2022 19:35
Ucraina a sfătuit companiile aeriene să evite să zboare deasupra apelor deschise ale Mării Negre

Ucraina a sfătuit companiile aeriene să evite să zboare deasupra apelor deschise ale Mării Negre de luni până sâmbătă, din cauza exercițiilor navale rusești care au loc acolo, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Peste 30 de nave rusești au început exerciții de antrenament în apropierea peninsulei Crimeea, ca parte a unor exerciții navale mai ample, a anunțat sâmbătă agenția de presă RIA.

''Începând de mâine, companiile aeriene sunt sfătuite să nu zboare ...deasupra acestei zone și să planifice din timp rutele optime, ținând cont de situația actuală'', a precizat duminică serviciul public ucrainean de trafic aerian.

Acesta a precizat că spațiul aerian deasupra teritoriului Ucrainei a rămas deschis.

Tot duminică, un oficial ucrainean de rang înalt a declarat că Ucraina nu vede rostul închiderii spațiului său aerian ca răspuns la acumularea de trupe de către Moscova, în timp ce compania aeriană olandeză KLM - parte a Air France - a anunțat că nu va mai zbura spre Ucraina, iar compania germană Lufthansa a declarat că ia în considerare suspendarea zborurilor.

Statele Unite au declarat că Rusia ar putea invada Ucraina în orice moment. Moscova neagă orice plan de a invada, spunând că își menține propria securitate împotriva agresiunii aliaților din NATO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:5,14 m/s
Wed
11
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău