Ucraina a propus amplasarea pe teritoriul său a unei subunități de apărare antiaeriană americane

  • 10 August 2021 17:34
Ucraina a propus amplasarea pe teritoriul său a unei subunități de apărare antiaeriană americane

Ucraina a propus Statelor Unite ale Americii să desfășoare sisteme americane de apărare antiaeriană pe teritoriul său, a declarat vicepremierul pe probleme de reintegrare a teritoriilor necontrolate din Ucraina, Oleksi Reznikov, în timpul unei întâlniri cu șeful Fundației americane "Jamestown", Glen Howard, efectuate în cadrul vizitei de lucru în Statele Unite ale Americii.

"Este important să extindem pachetul de securitate pentru Ucraina. În primul rând, prin desfășurarea unor forțe de apărare aeriană, chiar și prin desfășurarea unei subunități americane. Legislația noastră permite acest lucru" - a declarat, marți, vicepremierul ucrainean, citat de serviciul de presă al ministerului său.

Potrivit afirmațiilor lui Reznikov, Kievul este îngrijorat de presupusele intenții ale Federației Ruse de a amplasa arme nucleare în Crimeea. "Rusia a ocupat deja de facto Marea Azov și a schimbat complet echilibrul în Marea Neagră, pe care a militarizat-o complet. Suntem îngrijorați în special de acțiunile Federației Ruse care vizează pregătirea Crimeii pentru desfășurarea de arme nucleare acolo" - a argumentat acesta.

Oleksi Reznikov a cerut, de asemenea, înăsprirea sancțiunilor împotriva companiilor implicate în implementarea proiectului "Nord Stream-2" și împiedicarea lansării acestuia.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău