Ucraina a pierdut 3,5 miliarde de dolari din cauza blocadei impuse împotriva zonelor separatiste din Donbas

  • 04 Martie 2017 13:16
Ucraina a pierdut 3,5 miliarde de dolari din cauza blocadei impuse împotriva zonelor separatiste din Donbas

Premierul ucrainean, Volodimir Groisman, a declarant că mineritul și metalurgia din Ucraina au înregistrat pierderi de 3,5 miliarde de dolari din cauza blocadei impuse împotriva zonelor separatiste din Donbas de unde țara obținea o mare parte din cărbune. 

 Premierul ucrainean a mai adăugat că, din cauza blocării căilor ferate dinspre zonele separatiste din Donbas, 75.000 de oameni vor rămâne fără locuri de muncă. Amintim că, pe data de 17 februarie 2017, Guvernul ucrainean a declarat stare de urgență energetică, din cauza deficitului de antracit, un tip de cărbune extras din Donbas, mai exact, din teritoriul controlat de rebelii proruși, dar a cărui furnizare este blocată, de două săptămâni, de foști luptători în cadrul Operațiunii Antiteroriste desfă?urate de armata Kievului în estul țării.

Premierul ucrainean, Volodimir Groisman, a cerut foștilor luptători să pună capăt blocadei, avertizând că, în caz contrar, principalele orașe ale Ucrainei riscă să rămână fără electricitate, după ce vor fi epuizate stocurile de cărbune antracit. Starea de urgență, care implică și limitarea furnizării de energie electrică pentru popula?ie, va fi în vigoare până la data de 17 martie 2017. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău