Ucraina a luat la ochi sistemele antiaeriene rusești: Infrastructura din Crimeea, lovită azi noapte, la câteva zile după ce un S-400 a fost distrus lângă Luhansk

  • 30 Octombrie 2023 13:29
Ucraina a luat la ochi sistemele antiaeriene rusești: Infrastructura din Crimeea, lovită azi noapte, la câteva zile după ce un S-400 a fost distrus lângă Luhansk

Armata ucraineană a lovit un obiect strategic al sistemului rus de apărare aeriană în Crimeea în noaptea de luni, 30 octombrie, iar pe 25 octombrie a distrus sistemul de rachete antiaeriene S-400 din apropierea Luhanskului ocupat, scrie defenseromania.ro.

Departamentul de Comunicații Strategice al Forțelor Armate ale Ucrainei a confirmat încă un atac reușit asupra unor elemente ale sistemului de apărare aeriană, care a avut loc pe coasta de vest a peninsulei Crimeea. Anterior, canalele ruse Telegram au raportat că la Olenivka au lovit regimentul de rachete antiaeriene al Ministerului Apărării al Federației Ruse și ar fi rănit 17 soldați.

Potrivit Centrului pentru Comunicații Strategice, operațiunile de succes au fost realizate pe 25 și 30 octombrie, scrie Focus

De asemenea, Forțele Armate au confirmat distrugerea sistemului de apărare antiaeriană S-400.

Cu ce mijloace de distrugere ar fi putut fi executate loviturile, nu a fost încă confirmat nici de Comitetul de Strategie al Forțelor Armate ale Ucrainei, dar, pe 25 octombrie, propagandiștii ruși au început să publice fotografii cu fragmente de lansatoare de rachete americane ATACMS pe teritoriul ocupat din regiunea Lugansk. Ei au susținut că au „doborât primele două” rachete, dar Forțele Aeriene au subliniat că dovezile sunt insuficiente.

Până acum, Ucrainei au primit doar aproximativ 20-30 de astfel de rachete ATACMS (potrivit NYT și AP), într-o versiune mai veche (M39, cu focos cu dispersie), care ajunge la maximum 165 km.

În ceea ce privește o posibila lovitură din 30 octombrie, asupra unei „facilități strategice de apărare aeriană de pe coasta de vest a Crimeei”, se poate lua în considerare și utilizarea unei versiuni modernizate a rachetei Neptune, folosită și în cazul unor atacuri similare, notează publicația DefenseExpress.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău