Ucraina a lansat peste 10 drone asupra Crimeei, acuză un oficial prorus

  • 07 Mai 2023 11:31
Ucraina a lansat peste 10 drone asupra Crimeei, acuză un oficial prorus

Ucraina a lansat peste 10 drone în timpul nopții de sâmbătă spre duminică (6-7 mai) asupra Peninsulei Crimeea, inclusiv trei drone asupra portului Sevastopol, a declarat duminică dimineață guvernatorul instalat de Moscova în acest oraș, Mihail Razvojaiev, transmite Agerpres.

Razvojaiev a adăugat că sistemele de apărare antiaeriană au respins toate atacurile asupra portului Sevastopol.

„Niciun obiect (în Sevastopol) nu a fost afectat", a mai spus oficialul prorus pe canalul său Telegram.

Potrivit Reuters, nu există detalii imediate privind pagube produse de raiduri în alte zone din Peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia de la Ucraina în 2014.

Baza, un canal Telegram cu legături cu agențiile forțelor de ordine ale Rusiei, a relatat duminică devreme că, potrivit informațiilor preliminare pe care le deține, nu s-au înregistrat victime în ceea ce Baza a numit o serie de atacuri asupra Crimeei.

Potrivit monitorizărilor ucrainene ale canalelor Telegram, explozii s-au înregistrat în Sevastopol și Saki - unde Rusia are o bază aeriană -, precum și în alte câteva locuri, informație pe care Reuters anunță că nu a reușit să o verifice din alte surse.

Loviturile asupra unor obiective ruse s-au intensificat în ultimele două săptămâni, îndeosebi în Crimeea. Fără a-și confirma rolul în aceste atacuri, Ucraina afirmă că distrugerea infrastructurii reprezintă o pregătire pentru planificata sa ofensivă terestră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău