Ucraina a înregistrat un salt cu aproape 40% a noilor cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2

  • 25 Februarie 2021 10:23
Ucraina a înregistrat un salt cu aproape 40% a noilor cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2

Ucraina a înregistrat un salt cu aproape 40% a noilor cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2 în cursul ultimelor 24 de ore, a declarat joi ministrul ucrainean al sănătății Maksim Stepanov, chiar în timp ce autoritățile au demarat campania de vaccinare împotriva COVID-19, relatează Reuters și Ukrinform, citate de Agerpres.

Un total de 8.147 de cazuri de infecții cu SARS-CoV-2 au fost raportate joi dimineață, cea mai ridicată cifră de la mijlocul lunii ianuarie, când numărul de cazuri noi era de 8.199, a declarat Stepanov pe Facebook. Miercuri autoritățile ucrainene au comunicat 5.850 de noi cazuri de contaminări cu noul coronavirus.

Numărul de cazuri de infecții cu SARS-CoV-2 a crescut în Ucraina după o perioadă de acalmie în timpul unei carantine stricte instituite la începutul anului. Guvernul a înființat spitale mobile în vestul țării pentru a face fața unei creșteri puternice a cazurilor de infecții în regiunea Ivano-Frankivsk.

Ucraina a început miercuri campania de vaccinare împotriva COVID-19: primii 159 de lucrători medicali au primit prima doză de vaccin AstraZeneca, din care primul lot a sosit marți în Ucraina din India.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău