Ucraina a început să folosească sisteme de apărare antiaeriană Patriot

  • 19 Aprilie 2023 15:45
Ucraina a început să folosească sisteme de apărare antiaeriană Patriot

Ministrul ucrainean al apărării a confirmat miercuri că Kievul a primit sisteme de apărare antiaeriană Patriot și a declarat că acest lucru face cerul ucrainean mai sigur, transmite Reuters, citat de hotnews.ro.

„Apărătorii noștri aerieni au învățat să le folosească cât de repede au putut. Iar partenerii noștri s-au ținut de cuvânt", a scris pe Twitter ministrul apărării Oleksii Reznikov.

El nu a precizat la ce parteneri se referea, dar tweetul său a oferit mulțumiri ministrului german al apărării.

Ce este Patriot?

Patriot este un sistem de rachete ghidate sol-aer care a fost implementat pentru prima dată în anii 1980 și care poate viza avioane, rachete de croazieră și rachete balistice cu rază mai scurtă de acțiune.

Sistemele Patriot vin în baterii complet mobile, care includ un centru de comandă, o stație radar care detectează amenințările și lansatoare.

O rachetă de interceptare pentru sistemul Patriot costă aproximativ 4 milioane USD (3,8 milioane EUR), iar lansatoarele costă aproximativ 10 milioane USD (9,4 milioane EUR) fiecare.

Sistemul Patriot acoperă o suprafață de aproximativ 68 de kilometri, potrivit armatei germane. Radarul său poate urmări până la 50 de ținte și poate angaja cinci dintre ele simultan.

Împotriva rachetelor de croazieră și a dronelor, subliniază Ian Williams, valoarea Patriot este limitată deoarece radarul acestora are un unghi de acoperire de 120 de grade, în timp ce NASAMS monitorizează orizontul la 360 de grade, potrivit AFP.

Soldații ucraineni, antrenați de SUA și Germania

SUA și Germania au fost de acord fiecare să furnizeze Kievului unul dintre sisteme. Olanda s-a angajat, de asemenea, să furnizeze rachete și piese.

Agenția de presă germană dpa a citat o sursă militară germană care a declarat că soldații ucraineni au fost instruiți de Germania și SUA într-o țară NATO unde au avut loc exerciții comune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău