Ucraina a impus sancțiuni împotriva băncilor rusești

  • 16 Martie 2017 15:58
Ucraina a impus sancțiuni împotriva băncilor rusești

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a confirmat impunerea de sancțiuni împotriva filialelor băncilor de stat rusești. Restricțiile impuse privesc sucursalele subsidiare ale Sberbank, VTB, BM Bank și Prominvestbank.

În declarația lui Porosenko se precizeaza că băncile enumerate nu mau au dreptul să retragă bani din Ucraina. Sancțiunile vor avea durata un an, scrie paginaderusia.ro.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că autoritățile sunt dispuse să sprijine și să apere băncile rusești.

Miercuri, Consiliul de Securitate și Apărare Naționala al Ucrainei a însărcinat Banca Națională a Ucrainei și SBU sa elaboreze propuneri cu privire la introducerea de sancțiuni împotriva filialelor subsidiare ale băncilor rusești din țară. Propunerea a fost cauzata de decizia Sberbank Rusia de a deservi clienții care se identifica cu acte emise de regimurile separatiste din estul Ucrainei.

Anterior, pe 18 februarie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care autoritățile ruse recunosc actele de identitate eliberate cetățenilor ucraineni și apatrizilor, domiciliați pe teritoriul controlat de separatisti in regiunile Donețk și Lugansk, din estul Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău