Zelenski avertizează că dacă luptătorii de la Azovstal vor fi judecați în cuști, nu va mai fi nicio negociere cu Rusia

  • 22 August 09:05
Zelenski avertizează că dacă luptătorii de la Azovstal vor fi judecați în cuști, nu va mai fi nicio negociere cu Rusia

Un proces public, în cuști de fier, în privința prizonierilor ucraineni este un spectacol de prost gust, în contradicție cu normele internaționale. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, avertizează că, dacă rușii vor organiza o astfel de judecată publică a eroilor de la Mariupol, vor fi oprite orice negocieri cu partea rusă.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că procesul împotriva eroilor de la Mariupol este o încălcare flagrantă a normelor internaționale.

„Orice ar crede ocupanții, reacția statului nostru va fi una clară. Dacă se întâmplă acest proces atroce, dacă poporul nostru, eroii noștri vor fi tratați astfel, cu încălcarea tuturor acordurilor și normelor  internaționale, va fi linia de-a lungul căreia orice negocieri vor deveni imposibile. Nu vor mai fi discuții. Cuștile nu-s pentru eroi. Aceasta este poziția oficială a Ucrainei", a spus Zelenski.

Președintele a mai menționat că Ucraina nu va admite înjosirea eroilor și apărătorilor libertății poporului ucrainean.

La începutul lunii august, Serviciul de Informații ucrainean a dezvăluit că rușii instalează pe scena Filarmonicii din Mariupol cuști de fier și pregătesc un proces public în privința prizonierilor ucraineni, care ar urma să fie organizat în data de 24 august, de Ziua Independenței Ucrainei, transmite anticoruptie.

Ucraina a făcut apel la comunitatea mondială, ONU și Crucea Roșie să intervină în această situație și să asigure respectarea normelor în ceea ce privește tratamentul prizonierilor de război.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sat
9
Sun
11
Mon
7
Tue
0
Wed
-4
Arhivă Radio Chișinău