Ucraina a dezvoltat rute prin România și Polonia pentru exportul de cereale

  • 12 Iunie 2022 17:28
Ucraina a dezvoltat rute prin România și Polonia pentru exportul de cereale

Ucraina a dezvoltat două rute prin Polonia și România pentru a exporta cereale și a preveni o criză alimentară globală, deși blocajele încetinesc lanțul de aprovizionare, transmite Ziare.com.

Potrivit sursei citate, acest lucru a fost anunțat de ministrul adjunct de externe Dmytro Senyk. Potrivit acestuia, securitatea alimentară globală este amenințată, deoarece invazia Ucrainei de către Rusia a oprit exporturile de cereale ucrainene, ducând la deficite masive și la prețuri mari.

În timpul unui summit de securitate din Singapore, Senyk a spus că Ucraina controlează acum aproximativ 30 de milioane de tone de cereale, pe care încearcă să le exporte pe cale rutieră, apă și feroviar.

”Da, guvernul a dezvoltat rute de export prin Polonia și România. În același timp, sunt în desfășurare negocieri cu statele baltice pentru stabilirea unui al treilea coridor.”

Viceministrul nu a oferit detalii despre cât de multe cereale au fost deja transportate sau vor fi transportate pe aceste rute.

De menționat că Ucraina este al patrulea exportator de cereale din lume. Potrivit ONU, 47 de milioane de oameni vor suferi de foamei din cauza războiului din Ucraina.

Franța este gata să participe la o operațiune de deblocare a portului Odesa pentru a exporta în continuare cereale ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău