Ucraina a deschis vineri nouă coridoare umanitare

  • 01 Aprilie 2022 17:42
Ucraina a deschis vineri nouă coridoare umanitare

Guvernul ucrainean a comunicat vineri că a deschis nouă coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din localitățile Mariupol, Energodar, Berdiansk, Melitopol, Rubejnoie, Nijnee, Severodonețk, Popasna și Lisiciansk, relatează EFE.

Un anunț în acest sens a fost făcut de către vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk, ministru responsabil de reintegrarea teritoriilor ocupate ale Ucrainei, într-un mesaj pe Telegram, în care a indicat și traseele respective, scrie Agerpres.

Astfel, locuitorii din Mariupol, Energodar, Berdiansk și Melitopol vor fi evacuați în Zaporijie, iar locuitorii din Rubejnoie, Nijnee, Severodonețk, Popasna și Lisiciansk, la Bahmut.

Referitor la coridoarele spre Zaporojie, ea a subliniat că primele două au fost autorizate pentru autoturisme particulare, în timp ce din Berdiansk și Melitopol oamenii se pot evacua și cu autobuze.

Pe de altă parte, agenția ucraineană de presă Ukrinform a transmis că în total 1.458 de persoane au fost evacuate joi prin trei coridoare umanitare din Mariupol, Melitopol și Energodar

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:4,63 m/s
Wed
11
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău