Ucraina a deminat deja peste 64.000 de hectare de teritoriu eliberat, anunță Ministerul de Interne de la Kiev

  • 05 Noiembrie 2022 12:25
Ucraina a deminat deja peste 64.000 de hectare de teritoriu eliberat, anunță Ministerul de Interne de la Kiev

Ucraina a deminat deja peste 64.000 de hectare de teritoriu eliberat de sub ocupația rusă, a declarat ministrul de interne ucrainean, Denis Monastirski, care a menționat că a curăța de mine o localitate de dimensiuni medii presupune o lună de muncă, transmite EFE.

''S-au curățat de mine peste 64.000 de hectare de teritoriu eliberat. Este vorba despre o zonă întinsă, iar acest lucru se face într-un ritm extrem de rapid'', a anunțat vineri ministrul ucrainean, citat de agenția Ukrinform, transmite Agerpres.

Monastirski a susținut că, prin comparație cu ritmul experților din organizațiile internaționale care colaborează cu Ucraina, geniștii ucraineni din Ministerul Situațiilor de Urgență ''lucrează de o sută de ori mai rapid''.

''Nu sunt doar cuvinte frumoase, ci măsurători reale. Pentru că, pentru a relua alimentarea cu energie electrică, fiecare oră contează. Lucrează echipe foarte mari, creștem constant numărul geniștilor care lucrează pentru noi'', a explicat el.

Ministrul ucrainean a menționat totodată că peste 60% din geniștii Serviciului Statal de Urgențe, ai poliției Naționale și din cadrul echipelor de salvatori se concentrează în estul țării, în regiunile Harkov și Donețk, și în sud, în Herson.

''Avem nevoie de până la o lună de zile ca să deminăm o așezare de dimensiuni medii, să deminăm imobile de locuit, șosele, căi de acces către instalațiile de furnizare de electricitate și căldură'', a spus el.

Monastirski a adăugat că autoritățile ucrainene sunt conștiente de faptul că deminarea totală a teritoriului ucrainean va dura ani de zile.

Potrivit EFE, de la începerea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie, geniștii ucraineni au dezactivat 266.804 de dispozitive explozive.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău