Ucraina a dat asigurări că nu va folosi armele americane pentru a viza ținte în Rusia

  • 01 Iunie 2022 19:45
Ucraina a dat asigurări că nu va folosi armele americane pentru a viza ținte în Rusia

Ucraina a dat asigurări Statelor Unite pentru a garanta că nu va folosi noile sisteme de rachete promise de Washington pentru a viza ținte în Rusia, a declarat miercuri secretarul de stat al SUA Antony Blinken, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''Rusia atacă Ucraina, nu invers. Pentru a fi clar, cel mai bun mod de a evita o escaladare este ca Rusia să pună capăt agresiunii și războiului pe care le-a declanșat'', a declarat el presei, răspunzând acuzațiilor din partea Moscovei care critică furnizarea acestor noi arme americane.


''În ceea ce privește sistemele de armament pe care le furnizăm, ucrainenii ne-au dat asigurări că nu vor folosi aceste sisteme împotriva unor ținte de pe teritoriul Rusiei'', a adăugat el, alături de secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Statele Unite "vor furniza ucrainenilor sisteme de rachete și muniții mai avansate, care le vor permite să lovească cu mai multă precizie ținte cheie de pe câmpul de luptă din Ucraina", a scris președintele Joe Biden într-un articol pentru New York Times, publicat marți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău