Ucraina a creat o hartă a lagărelor în care ajung copiii ucraineni deportați de armata rusă

  • 30 Martie 12:08
Ucraina a creat o hartă a lagărelor în care ajung copiii ucraineni deportați de armata rusă

Centrul pentru Rezistență Națională din Ucraina raportează că armata rusă a dus copii ucraineni în Rusia și în teritoriile temporar ocupate încă de la începutul invaziei la scară largă, transmite Rador.

În acest sens, Ucraina a creat o hartă a lagărelor în care sunt trimiși copiii ucraineni. „Inamicul practică o politică de genocid în teritoriile temporar ocupate și distruge autoidentificarea unei întregi generații.

Am realizat o hartă a lagărelor în care inamicul îi plasează pe copiii ucraineni deportați” – scrie Centrul pentru Rezistență Națională din Ucraina.

Potrivit organizației, harta a fost realizată pe baza datelor din surse deschise și va fi completată pe parcurs.

Datele publicate arată că procesul de deportare a copiilor ucraineni în Federația Rusă este sistematic și pregătit din timp. Propaganda rusă susține că armata de ocupație este nevoită să „evacueze” copiii, însă aceștia sunt scoși în mod constant atât din zona primei linii a frontului, cât și din teritoriile îndepărtate de ostilități.

Lagărele în care sunt duși minorii ucraineni includ următoarele categorii de persoane: copii orfani, dintre care unii au devenit orfani ca urmare a uciderii părinților lor de către armata rusă; copii din orfelinate care, deși au rude în Ucraina, sunt scoși cu forța din țara lor; copii ai căror părinți nu au trecut de filtrele ocupanților și au ajuns în închisorile rusești.

„În aceste lagăre, conform unui program pregătit în prealabil, copiii învață istoria Rusiei, o interpretare distorsionată a războiului din Ucraina și imnul rusesc.

Adică are loc o îndoctrinare” – subliniază centrul. Harta realizată de Centrul pentru Rezistență Națională din Ucraina prezintă 45 de astfel de spații și 12 lagăre militare. Uneori, copiii sunt duși la centre de pregătire militară pentru „reeducare”. Astfel, adolescenți din regiunile est-ucrainene Donețk și Luhansk au fost aduși chiar și în îndepărtata Cecenie, regiune rusă din Caucaz.

„Scopul unor astfel de programe este de a forma o generație de adolescenți deosebit de cruzi și loiali regimului, care să poată fi folosiți ulterior împotriva patriei lor” – adaugă Centrul pentru Rezistență Națională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Mon
17
Tue
18
Wed
19
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău