Ucraina a cerut din nou ajutor de urgență de la România și Polonia din cauza deficitului de electricitate

  • 10 Decembrie 2023 10:00
Ucraina a cerut din nou ajutor de urgență de la România și Polonia din cauza deficitului de electricitate

Ucraina a fost nevoită să ceară asistență de urgență din România și Polonia pentru a treia oară de la începutul lunii decembrie din cauza unui deficit în sistemul energetic, a scris Ukrenergo (compania națională de energie a Ucrainei) pe Telegram, potrivit Ukrainska Pravda.

Puterea ajutorului implicat este de 300 MW. Anterior, Ukrenergo a avut nevoie de ajutor pe 7 și 8 decembrie. Principalul motiv al deficitului este nevoia de capacitate de generare, scrie Hotnews.

„O unitate electrică de la centrala termică a intrat în reparație de urgență, iar alta a intrat în reparație programată în timpul zilei. Mai multe unități sunt restaurate în regiunea frontului după bombardamente de artilerie și în alte regiuni după atacuri masive cu rachete iarna trecută”, notează Ukrenergo.

Deficitul este afectat și de nivelul ridicat al consumului de energie electrică în ciuda încălzirii și a zilei libere. Ukrenergo îi îndeamnă pe cetățeni să consume electricitate cu atenție.

Consumul de energie electrică în Ucraina în data de 7 decembrie a stabilit un record de la începutul sezonului de încălzire, din acest motiv a fost necesar să se atragă asistență de urgență din România și Polonia.

Pe 23 noiembrie operatorul de energie Ukrenergo a anunțat că rețeaua de electricitate ucraineană se află într-o situație „dificilă” și că a cerut furnizări de urgență de la România, Slovacia și Polonia, pe fondul creșterii consumului provocat de scăderea temperaturilor

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,06 m/s
Mon
7
Tue
8
Wed
5
Thu
2
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău