Ucraina a anunțat distrugerea unui aerodrom militar din Crimeea

  • 18 Aprilie 16:28
Ucraina a anunțat distrugerea unui aerodrom militar din Crimeea

Un atac ucrainean asupra unui aerodrom militar din Crimeea ocupată de Rusia a avariat grav miercuri patru lansatoare de rachete, trei stații radar și alte echipamente, a anunțat joi agenția de spionaj militar ucraineană, citată de Reuters, potrivit la HotNews.

Patru lansatoare pentru rachete sol-aer S-400 și un punct de control al apărării antiaeriene staționate la o bază aeriană din Djankoi s-au numărat printre echipamentele „distruse sau grav avariate”, a precizat agenția ucraineană pe pagina sa de Telegram. Aceasta a adăugat că numărul de avioane avariate sau distruse în urma atacului este deocamdată în curs de clarificare.

Atacul a avut loc miercuri seară, cu efecte vizibile pentru martorii oculari. Mai multe canale Telegram au anunțat explozii puternice în Djankoi. Reuters nu a reușit să verifice independent relatările.

Ca de obicei, Rusia a evitat să comenteze atacul.

Agenția ucraineană nu a furnizat date suplimentare cu privire la mijloacele folosite pentru lovitura pe care a descris-o drept „reușită”. Președintele Volodimir Zelenski a mulțumit și el militarilor implicați în operațiune „pentru precizie”. „Astăzi, forțele armate ucrainene au efectuat o lovitură precisă asupra ocupanților din Djankoi, asupra unui aerodrom”, a declarat Zelenski miercuri seară.

Atacul a venit într-un moment în care tupele rusești au intensificat atacurile cu rachete balistice lansate din Crimeea, peninsula pe care Moscova a confiscat-o și o ocupă din 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău