Ucraina a anulat licitația ce viza cariera de piatră din Pervomaisc

  • 21 Octombrie 2021 16:53
Ucraina a anulat licitația ce viza cariera de piatră din Pervomaisc

Licitația care urma să fie organizată de autoritățile din Ucraina pe 20 octombrie, în privința folosirii terenului pe care este amplasată cariera de piatră concasată din Pervomaisc a fost anulată. Însă autoritățile ucrainene planifică o altă licitație cu reducere pentru data de 5 noiembrie curent, comunică MOLDPRES.

Potrivit Agenției Proprietății Publice, licitația a fost anulată în urma demersurilor expediate pe 5 octombrie 2021 de autorități către organismele competente ale Ucrainei (Procuratura Generală, Serviciul de Securitate, Ministerul Mediului și Resurselor Minerale și Agenția de Stat de Geologie și Resurse Minerale), notează sursa citată

“Menționăm însă că autoritățile ucrainene planifică o altă licitație cu reducere pentru data de 5.11.2021. În context, în scopul neadmiterii prejudicierii intereselor statului, Agenția Proprietății Publice întreprinde toate acțiunile necesare în această direcție”, se spune în comunicatul emis de instituție.

Anterior, și Procuratura Generală a anunțat că cariera de piatră concasată din Pervomaisc este subiectul unui dosar penal.

Potrivit sursei citate, cauza penală vizată se află în prezent în gestiunea Procuraturii Anticorupție, care examinează acțiunile pretinse a fi ilegale ale unor factori de decizie din ÎS „Cariera de piatră concasată din Pervomaisc” și fostul Minister al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, prin prisma săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, comis din interes material, în scopul realizării intereselor personale sau în interesul unor terțe persoane, care în consecință au cauzat daune în valoare de aproximativ 22 164 500 lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Wed
22
Thu
21
Fri
22
Sat
22
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău