Ucraina a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, iar Republica Moldova a fost inclusă în „zona roșie”

  • 22 Decembrie 2020 17:45
Ucraina a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, iar Republica Moldova a fost inclusă în „zona roșie”

Potrivit informațiilor prezentate de autorități, moldovenii care intenționează să călătorească în Ucraina trebuie să prezinte un test negativ la Covid-19, efectuat nu mai târziu de 48 de ore, înainte de a se prezenta la punctul de frontieră, pentru a fi scutiți de cele 14 zile de carantină, notează Agenția BucPress.

Potrivit unui comunicat emis de Ambasada RM în Ucraina, tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii Republicii Moldova, poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că aceasta va fi efectuată în decurs de 48 ore (drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul, biletul de călătorie cu avionul) și a poliței de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru Covid-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină, emisă de o companie de asigurări din Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina.

Alternativ carantinei, există opțiunea autoizolării la domiciliu, dacă persoana consimte acest lucru prin înscrierea în aplicația Guvernului Ucrainei, “Activ de acasă”. Pentru a utiliza aplicația este necesară o cartelă SIM cu număr UA +380, transmite sursa citată.

În același timp, cetățenii străini, aflându-se în izolare sau carantină pe teritoriul Ucrainei, în decurs de 48 ore de la traversarea hotarului pot efectua testul la Covid-19 (prin metoda PCR) la laboratoarele medicale ucrainene.

Lista laboratoarelor autorizate ucrainene poate fi consultată accesând pagina web a Centrului de Sănătate Publică din Ucraina https://www.phc.org.ua

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău