Ucraina a acordat o cotă suplimentară de autorizații pentru transportatorii din Republica Moldova

  • 01 Decembrie 2021 09:49
Ucraina a acordat o cotă suplimentară de autorizații pentru transportatorii din Republica Moldova

Republica Moldova a primit din partea Ucrainei un contingent suplimentar de autorizații pentru transport, valabile în anul curent. Acesta este un rezultat al negocierilor purtate de către vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, cu omologul său ucrainean, Oleksandr Kubrakov, în cadrul vizitei din noiembrie a oficialului moldovean la Kiev, transmite MOLDPRES.

În acest context, Agenția Națională Transport Auto informează operatorii de transport rutier că a fost primit un contingent suplimentar de autorizații pentru anul curent, constituit din trei mii de autorizații pentru transportul bilateral/tranzit și două mii de autorizații pentru transportul culturilor cerealiere cu destinația portul Reni (portuare), scrie sursa citată.

Autorizațiile acordate de către partea ucraineană sunt valabile până la 31 ianuarie 2022.

În perioada 6-7 decembrie 2021, urmează să aibă loc ședința Comisiei mixte moldo-ucrainene în domeniul transportului rutier internațional, la care vor fi discutate un șir de subiecte actuale pe domeniul transportului rutier, inclusiv, definitivarea tuturor aspectelor procedurale pentru asigurarea implementării unui regim liberalizat de transport de marfă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,66 m/s
Fri
23
Sat
25
Sun
25
Mon
25
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău